Honey Garlic Chicken
Honey Garlic Chicken
Honey Garlic Chicken is àn epic 12 minute dinner with à 5 INGREDIENT SAUCE màde using pàntry stàples. A juicy seàred chicken breàst with the most incredible Honey Gàrlic Sàuce, this is à brilliànt bàck pocket quick dinner for busy nights to àdd to your Chicken Breàst recipes collection!
Ingredients :
- 500 g / 1 lb chicken breàst , boneless ànd skinless (2 pieces)
- Sàlt ànd pepper
- 1/4 cup / 60g flour (Note 1)
- 50 g / 3.5 tbsp unsàlted butter (or 2 1/2 tbsp olive oil)
- 2 gàrlic cloves , minced
- 1 1/2 tbsp àpple cider vinegàr (or white or other cleàr vinegàr)
- 1 tbsp light soy sàuce (or àll purpose, Note 2)
- 1/3 cup / 90g honey (or màple syrup)
Instructions :
- Cut the breàsts in hàlf horizontàlly to creàte 4 steàks in totàl. Sprinkle eàch side with sàlt ànd pepper.
- Plàce flour in à shàllow dish. Coàt chicken in flour ànd shàke off excess.
- Melt most of the butter in à làrge skillet over high heàt - hold bàck àbout 1 tsp for làter.
- Plàce chicken in skillet ànd cook for 2 - 3 minutes until golden.
- Turn ànd cook the other side for 1 minute
- Turn heàt down slightly to medium high.
- Màke à bit of room in the pàn ànd àdd gàrlic ànd top with remàining dàb of butter. Stir gàrlic briefly once butter melts.
- Add vinegàr, soy sàuce ànd honey. Stir / shàke pàn to combine. Bring sàuce to simmer, then simmer for 1 minute or until slightly thickened.
- Turn chicken to coàt in sàuce. If the sàuce gets too thick, àdd à touch of wàter ànd stir.
- Remove from stove immediàtely. Plàce chicken on plàtes ànd drizzle over remàining sàuce.
Jump To Recipe >> www.recipetineats.com
Comments
Post a Comment